Tvärgrupper och aktiviteter

Roliga och givande aktiviteter är förmodligen det viktigaste på ett fritids, därför arbetar vi på Häggvik Fritid mycket på att alla deltagare ska få ett stort urval av aktiviteter och tvärgrupper att välja på och genom det också utveckla sitt självbestämmande. Våra tvärgrupper leds av en eller flera ur personalen  som i vanliga fall arbetar i en av fritidsgrupperna,  men som under några timmar i veckan tagit på sig att leda en tvärgrupp för deltagarna.

Kort om de aktuella tvärgrupperna på Häggvik Fritid

Musikuppträdanden
Här får alla vara superstjärnor,  musiksalen förvandlas två gånger i veckan till ett fullsatt globen och det bjuds alltid på sång, dans och musik i riktigt festlig anda.

Utegrupp
Efter en lång skoldag kan det vara skönt att komma ut i den friska luften,  ibland blir det långpromenad med stavar nästa gång kan det bli till att leta höstkantareller i skogen.

Röris/Gympa
Röris som det kallas är som ett gympapass anpassat till vår deltagargrupp så alla som vill ska kunna vara med.  Vi tränar balans, rörlighet, att följa instruktioner och som med alla andra av tvärgrupperna det sociala spelet.

Idrottsgrupp
Vi har innebandy- och fotbollsgrupp.

När det inte är tid för tvärgrupp eller om man inte känner för att vara med finns såklart massor av annat att hitta på. Basket, fotboll, spela sällskaps- eller tv-spel, se på film, biljard, pingis, cykla är bara en liten del av utbudet av aktiviteter på Häggvik Fritid.